Herrie op het eiland - Benny Vreden Afscheidsmusical 2016

Soort musical: afscheidsmusical | bekijk hier meer afscheidsmusicals
Aantal rollen / spelers: 15 - 34
Aantal liedjes: 8

Tijdsduur: 75 minuten
Producent: Benny Vreden Kinderproducties | meer musicals

    

Inhoud:
Gangster Johnny Penoze denkt zich met zijn liefje Samantha en maten Boris en Pim schuil te kunnen houden op een ‘rustig’ tropisch eiland. Niemand zal ze hier zoeken. De schat is voorlopig veilig en wordt snel in een kist onder een van de vele palmbomen begraven. Dan ontstaat er herrie. Een cruiseschip vol met kleurrijke passagiers meert aan. De charmante Kapitein Kibbeling met zijn slimme assistent Edith, de vele bijzondere passagiers en het personeel komen allemaal van boord om het eiland te verkennen. Het is gedaan met de rust. De gangsters moeten snel een list verzinnen om al die mensen van het eiland af te krijgen. Wat volgt is een kluchtachtige, hilarische opeenstapeling van misverstanden en gekke plotwendingen.

Allereerst verkleden de gangsters zich als piraten, maar de passagiers trappen hier niet in; ‘Het lijkt wel een slecht toneelstuk’ zegt Kapitein Kibbeling. Dan speelt Samantha dat zij Spinderella de Spinnenkoningin is die als enige de zogenaamd gevaarlijke megaspin (Pim) in bedwang kan houden. Nu ontstaat wel enige paniek, met name door de gestreste Mevrouw Kip; ‘Wacht eens even stil… Ik gil. AAAAAH!’ Er wordt besloten onmiddellijk van het eiland te vertrekken maar… het schip is weg! Mevrouw Kip, die een spoedcursus volgde ‘hoe-vaar-ik-een-cruiseschip’, heeft de boot genomen!

Voor de altijd klagende Louise Steenbeen en haar volgzame echtgenoot Peter, zijn al deze ontwikkelingen iets te veel van het goede. ‘Kapitein, dit staat niet in de folder’ en mevrouw Botox met haar hondje Blub Blup kan er ook niet echt meer om lachen of huilen. Bob Dorst, DJ Herrie, Dokter Love, Mevrouw De Vries (die denkt dat ze op wintersport is) en Silvie (die alleen maar selfies maakt) beleven ook allemaal hun eigen avontuur. Eilandbewoners Anna en Koko proberen ondertussen in hun eeuwige strijd, ananassen en kokosnoten aan de man te brengen. En ondertussen geeft de Wijze aan iedereen niet altijd even duidelijke aanwijzingen. Tel daarbij nog de kunsten op van matroos Shakie met zijn cocktailshaker en de rake opmerkingen van matrozen Koos en Roos, en de chaos is compleet.

Als er dan ook nog een schatkaart wordt gevonden, ontstaat er een ware tweestrijd tussen de passagiers en de gangsters. De schatkaart brengt de groep namelijk bij een wonderlijke steen in een grot, bewaakt door zeemeerminnen. Wie de steen wegneemt ontvangt eeuwige rijkdom, maar dan zal het eiland zinken! De spanning stijgt. Gelukkig komt mevrouw Kip terug met een generaal en zijn peloton soldaten en dan lijkt alles toch nog goed te komen.

Deze musical is een doldwaas avontuur waarin elke leerling een duidelijke eigen rol kan neerzetten. Waar samenwerking essentieel is en uiteindelijk blijkt dat niets is wat het lijkt!

Herrie op het eiland heeft 8 prachtige liedjes en is in de uitgebreide basisversie uitgeschreven voor 17 – 34 rollen. In deze versie kan voor 2 scènes een keuze worden gemaakt om te spelen met meer of minder kinderen. Er is ook een kleine (minder uitgebreide) versie beschikbaar voor 15 t/m 24 rollen. De uitgebreide basisversie duurt langer dan een uur. Dit komt omdat echt voor alle kinderen een eigen speelmoment is uitgeschreven.

Extra:
- beluister liedfragmenten van Herrie op het eiland
- download de pdf met uitgebreide informatie
- dansvideo's door Dance Dance Dance winnares Pip Pellens (binnenkort beschikbaar)

- volg musicalmasterclasses door o.a. Carlo Boszhard

Ga voor meer informatie naar de website van Benny Vreden Kinderproducties

twitter32x32.png Volg Benny Vreden via Twitter  facebook 32x32.png Volg Benny Vreden via Facebook

        
Musicalportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Nieuws

twitterlinkedinpinterest

Afscheidsmusicals
De leukste musicals hebben wij voor u en uw leerlingen in beeld gebracht.
Bekijk het overzicht

twitterlinkedinpinterest

Schooltheater
Bent u op zoek naar een theatervoorstelling, op school of in het theater? In het Theaterportaal vindt u een compleet overzicht van voorstellingen voor het (basis)onderwijs.
Bekijk het overzicht