Kerst met Ubuntu - Benny Vreden Producties

Jaar van uitgave: 2016
Soort musical: kerstmusical | meer kerstmusicals

Doelgroep: groep 1 t/m 8
Aantal liedjes: 6
Aantal rollen: hele school
Minimaal aantal spelers: 11
Tijdsduur: ongeveer 60 minuten
Producent: Benny Vreden | meer musicals van Benny Vreden

Inhoud:
In de donkere dagen aan het einde van het jaar is iedereen druk met de voorbereidingen voor kerst. Ook in het dorpje waar dit verhaal zich afspeelt. Een paar dagen voor Kerstmis duikt er opeens een onbekende op. Wie is hij, en waarom komt hij juist nu naar het dorp?
De onbekende man stelt zich voor als professor Ubuntu ('oe-boen-toe'). Hij rijdt een grote kar het marktplein op, zet zijn tent op en stalt zijn volledige huisraad uit. De bewoners van het dorp kijken er met verbazing naar.
Sommigen vinden het wel gezellig, een nieuw gezicht en nieuwe verhalen. Anderen lijken minder blij met de komst van de professor. Hoe moet dat nu, terwijl het bijna kerst is? En dan nemen de gebeurtenissen ook nog eens een onverwachte wending…

Kerst met Ubuntu is een vrolijke musical voor de hele school.
Het basisverhaal wordt gespeeld met 11 rollen. In het script staan daarnaast extra scènes die door kinderen uit alle groepen ingevuld kunnen worden. Zij vormen bijvoorbeeld het koor voor de liedjes, of beelden verschillende delen van het verhaal uit. De extra scènes zijn optioneel en kunnen ook makkelijk weggelaten worden.
Naast het script en extra scènes voor de musical bevat Kerst met Ubuntu een projectdeel. Met de onderdelen uit het project kan de periode tot aan kerst thematisch ingevuld worden als voorbereiding op de uitvoering van de musical.

Een speciaal onderdeel van het project is de fondsenwerving voor een goed doel. Kerst met Ubuntu heeft namelijk een speciale verbinding met de Benny Vreden Foundation en het musicalproject in Zuid-Afrika. Een uitgelezen mogelijkheid om de kerstgedachte met de hele school in praktijk te brengen. Wij een musical, zij een musical!

Tip: beluister de liedjes en ga naar de website voor meer (bestel)informatie

Extra:
- Meer informatie | spelers en rollen | basisscript

twitter32x32.png Volg Benny Vreden via Twitter


        
Musicalportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Nieuws

twitterlinkedinpinterest

Afscheidsmusicals
De leukste musicals hebben wij voor u en uw leerlingen in beeld gebracht.
Bekijk het overzicht

twitterlinkedinpinterest

Schooltheater
Bent u op zoek naar een theatervoorstelling, op school of in het theater? In het Theaterportaal vindt u een compleet overzicht van voorstellingen voor het (basis)onderwijs.
Bekijk het overzicht