Zie ginds komt de Kerstman - Dobbe Muziek

Jaar van uitgave: 2013
Soort musical: kerstmusical | meer kerstmusicals

Doelgroep: groep 5 t/m 8
Aantal liedjes: < 7
Aantal spelers: 20 rollen, kan gemakkelijk worden aangepast
Tijdsduur: ongeveer 50 minuten
Producent: Dobbe Muziek | meer musicals van Dobbe Muziek

Inhoud:
De Kerstman is weer in het land. Hij heeft dit jaar een paar kerstelfen meegenomen. Het is een drukte van belang in zijn verblijf met alle cadeautjes, maar de elfen helpen hem goed en zijn aardig bij de tijd. Alles wordt op de computer bijgehouden. Toch is hij in een slecht humeur: Waarom zingen alle kinderen altijd over Sinterklaas en nooit over de Kerstman? Kerstliedjes gaan over het feest, over lichtjes, over sneeuw, maar niet over de Kerstman. Een kerst elf heeft een goed idee: Een kerstmansongfestival! En dat is via Facebook maar zo geregeld. Al snel zijn de kandidaten aanwezig, al werd het feest bijna verstoord door de actiegroep “red Sinterklaas” De wedstrijd kan beginnen, maar het valt nog niet mee om een leuk lied te maken over de Kerstman. Sommige kandidaten maken er een potje van: bouwen gewoon een Sinterklaasliedje om. Sinterklaas, die alles in Spanje op internet zit te volgen, kan het niet waarderen en belt de Kerstman. Het songfestival lijkt helemaal te mislukken…

Een grappige musical voor de midden/ bovenbouw met 20 uitgeschreven rollen. Dit aantal kan gemakkelijk worden uitgebreid of ingekrompen. Speelduur ongeveer 50 minuten.

Extra:
- Beluister liedfragment 'klaaglied'
- Beluister liedfragment 'slotlied'
- Bekijk het inkijkexemplaar (pdf)

Tip: beluister de liedjes en ga naar de website voor meer (bestel)informatie

        
Musicalportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Nieuws

twitterlinkedinpinterest

Afscheidsmusicals
De leukste musicals hebben wij voor u en uw leerlingen in beeld gebracht.
Bekijk het overzicht

twitterlinkedinpinterest

Schooltheater
Bent u op zoek naar een theatervoorstelling, op school of in het theater? In het Theaterportaal vindt u een compleet overzicht van voorstellingen voor het (basis)onderwijs.
Bekijk het overzicht