Filter

Afscheidsfilm Code Rood - Kwintessens

Afscheidsfilm | meer filmscripts 
Aantal spelers: 10 - geen max
Aantal liedjes: 1 slotlied
Tijdsduur: 60 a 70 minuten
Producent: Kwintessens

Meer musicals en films van Kwintessens Informatie en bestellen

Afscheidsfilm Code Rood! - Kwintessens (2021)

Liever een film maken? Van Code rood! bestaat ook een filmscript!

Het filmscript volgt de verhaallijn van de musical. Het kan gefilmd worden op verschillende locaties, zodat er veel afwisseling in het beeld ontstaat. Een voordeel van het maken van een film is dat de acteurs op de avond zelf niet meer zenuwachtig hoeven te zijn. Ook kan een film een goed alternatief zijn als er geen publiek aanwezig kan zijn bij de afscheidsavond.

Het verhaal
Groep 8 van basisschool De afzwaaier heeft een VIP-arrangement gewonnen bij het spiksplinternieuwe Museum van de Toekomst. ’s Avonds krijgen ze een persoonlijke rondleiding van de directrice. Eenmaal binnen kijken ze hun ogen uit. En hun handen; Tijmen vraagt zich af waar het rode knopje voor is. Er is maar één manier om daar achter te komen. Voorzichtig drukt hij erop en dan……gaat het alarm af, de deuren sluiten automatisch, er komen valhekken naar beneden en het museum wordt hermetisch afgesloten.
Het hightech veiligheidssysteem is nét die ochtend geïnstalleerd en alleen Harrie Heppie weet precies hoe het werkt. Maar hij is op een welverdiende vakantie gegaan naar een onbekende bestemming.
Paniek! De buitenwereld maakt zich grote zorgen! Hoe gaat het er binnen aan toe? Zijn de kinderen erg bang? Kunnen ze wel slapen? Is er genoeg te eten? Krijgen ze geen ruzie? Kan de leerkracht het wel aan? Vragen, vragen, vragen…
De minister maakt zich zorgen, tuimelen over elkaar heen met onheilsprofetieën, ouders staan ongerust bij het museum…
Binnen in het museum doet iedereen hard zijn best om het alarmsysteem te kraken. Maar het lijkt wel of iemand hun pogingen saboteert…
In Code rood! zijn de kinderen op zichzelf aangewezen en laten ze zien hoe de wereld er in de toekomst uit kan zien. Dat zou wel eens heel wat beter kunnen zijn dan iedereen verwacht!
Een afscheidsfilm vol spanning en humor, die laat zien dat de toekomst vandaag begint!Een afscheidsfilm die leuk is én diepgang heeft

Deze musical is niet alleen spannend en vrolijk, maar raakt ook aan belangrijke thema’s. De schoolklas komt vast te zitten in het museum en dat gaat minstens een week duren. Hoe pak je het dan aan om het in een spannende situatie toch prettig met elkaar om te gaan? Ze kunnen wat ze hebben geleerd over de grote pedagoog Janus Korczak nu zelf in de praktijk brengen. Buiten heeft niemand er vertrouwen in, maar de leerlingen laten zien dat het kan!

Bekijk de personages Gratis lesmateriaal Ook beschikbaar als afscheidsmusical
 
Ga naar de website van Kwintessens

Volg Kwintessens om op de hoogte te blijven