Filter

Een ware kerstman - MeerMusical

Kerstmusical | meer musicals
Aantal spelers: 10 - 27
Aantal liedjes: 4
Tijdsduur: ongeveer 40 minuten
Producent: MeerMusical

Meer musicals van MeerMusical Informatie en bestellen

Kerstmusical Een ware kerstman - MeerMusical (2015)

Een ware Kerstman is een ouderwets, sfeervol kerstverhaal. De musical kan het beste worden opgevoerd door leerkrachten, maar het kan ook gespeeld worden door leerlingen. Het is leuk om een combinatie te maken, bijvoorbeeld: leerkrachten spelen de rollen, leerlingen zingen de liedjes. De musical bevat vier liedjes: twee lekkere meezingers, één vrolijk volkslied én een mooie solo. Luister naar de MIX en lees alvast een groot deel van het script.
"Wie zou er nou niet blij zijn als hij 5 miljoen euro zou erven?"
Joris Rooswijk, al jarenlang zwerver, krijgt de schrik van zijn leven als hij hoort dat zijn oud-tante Taatje is overleden. Hij heeft haar nog nooit ontmoet, en ze is 107 jaar oud geworden, dus erg verdrietig is hij niet. Maar wat moet hij doen met de erfenis: bijna 5 miljoen euro! Hij heeft toch alles al?
Zodra het bekend wordt dat Joris plotseling een stinkend rijke zwerver is, komen de raarste figuren op hem af. Iedereen wil geld van hem aftroggelen. Er komt iemand die een 8-baansweg wil aanleggen door het bos in de buurt. En er komt iemand langs die heel vieze drankjes verkoopt en zegt dat je daar beter van wordt.
Gelukkig biedt notaris Felicia de helpende hand. Zij komt steeds met goede ideeën waar Joris het geld van de erfenis ook aan kan besteden. Daardoor schenkt hij zijn miljoenen steeds aan goede doelen.
In deze vrolijke musical komen zeer verschillende types voor. Een traditionele Kerstman, een groente- en fruitkerstman én een Kerstvrouw. Een vrolijke volkse Kerstengel die het liefst door de lucht fladdert en een serieuze 'leesprofessor'. Kabouterdames en een 'gladde' bankier. Aan het einde komt er ook nog een vluchtelingengezin voorbij dat op zoek is naar een slaapplaats.


Beluister de liedjes Inzage tekstboekGa naar de website van MeerMusical

 

Volg MeerMusical om op de hoogte te blijven