Filter

Kerstmusicals 2021 | Musicalportaal.nl

Hier vind je het overzicht van de leukste kerstmusicals van 2021. Ook dit jaar hebben de producenten ons weer weten te verrassen met aansprekende musicals, voor een gezellige en muzikale kerstviering. 
Klik hier voor alle kerstmusicals voor het basisonderwijs. Veel plezier bij het uitzoeken!

Sneeuwwitje en de 7 kerstmannetjes - Het Verkeerde Beentje

Terwijl Sneeuwwitje zingend de kerstboom aan het optuigen is, krijgt ze van haar vader en Gemene Stiefmoeder te horen dat de Kerstman niet bestaat. Sneeuwwitje wordt boos en gaat bij de buren (meneer en mevrouw Boze Wolf) verhaal halen. Daar krijgt ze te horen dat de Kerstman op de Noordpool woont. Samen met de Jager gaat Sneeuwwitje naar hem op zoek. Na een lange reis ontmoeten de twee tot hun verbazing maar liefst zeven Kerstmannetjes!

100% Koning - Waarvan Acte

Hoe hebben de wijzen uit het oosten de barre tocht naar Bethlehem eigenlijk beleefd? Welke rol speelde ‘de engelenbende’ die koning Balthasar onderweg te hulp schoten? Welke dubieuze rol speelde koning Melchior bij de overvolle herbergen in Bethlehem? Is koning Caspar onderweg een handeltje in ‘wonderolie uit het oosten’ begonnen? En hoe passen Joe en Mary in dit ‘nooit vertelde kerstverhaal’? Je krijgt alle antwoorden in deze gloednieuwe kerstmusical!

Sterren van de hemel - Benny Vreden

Juf Groen wil dolgraag een kerstmusical opvoeren met de kinderen uit haar klas. Maar Sam, Eva, Joris en de anderen zien dat niet zitten. ‘Een musical, da’s toch behoorlijk eh… ouderwets’, laten ze hun juf fijntjes weten. Die doet juist haar uiterste best de kinderen in kerststemming te krijgen, maar helaas. Verveeld gaat de klas naar huis, terwijl Juf Groen nog even verder droomt over haar favoriete tijd van het jaar....

Lichtjes in het duister - Rep en Roer Musicals

Als de herders in het veld horen dat er een kindje is geboren dat hen gelukkig zal maken, weten ze niet hoe snel ze de ster moeten volgen. Ze hebben altijd al gelukkig willen zijn. Maar dan opeens is de ster verdwenen. Hij zal toch niet gevallen zijn?! De herders gaan op zoek naar de ster. Onderweg ontmoeten ze zwervers, vuurvliegjes en de drie koningen. Elke ontmoeting is eerst spannend, maar blijkt dan heel leuk te zijn. Maar de herders zijn te druk om daar lang bij stil te staan...

Het familieportret - Kwintessens

Meneer Stralender heeft een leuk idee: met de hele familie naar de fotograaf voor een familieportret. In de studio van fotograaf Mazzelblad is het rond de Kerst erg druk. De assistente, mevrouw Beeldschoon, vertelt dat alle families elkaar opzoeken in deze tijd van het jaar. Hoe kan dat eigenlijk? Kerst is het feest van de geboorte van Jezus, maar wat heeft dat nu met familie te maken? Als ze ontdekken hoe Jezus omgaat met zijn 'familie', verandert er iets in hun houding...

Het meisje met de Zwavelstokjes - Jingo

Jingo heeft het klassieke verhaal van Hans Christian Andersen tot sfeervolle kerstmusical bewerkt. We volgen het meisje dat, verkleumd van de kou, besluit een zwavelstokje af te steken. Hierbij gebeurt er iets wonderbaarlijks: het meisje komt terecht in een droomwereld. Met nieuw opgenomen muziek en prachtige liedjes wordt de school meegenomen in een kerstsprookje. De musical is geschikt voor alle groepen.

Herders, sta op! - Spotlight Musical Productions

Jozef en zijn hoogzwangere verloofde Maria maken een lange reis van Nazareth naar Bethlehem. Jefta en Tamar, de eigenaars van grand café De herberg, ontvangen Jozef en Maria met open armen, maar hebben helaas geen slaapplek voor ze vrij. Gelukkig vinden ze uiteindelijk een knus plekje in ’t Schamel dak, een bijgebouwtje dat dienstdoet als stal. En maar net op tijd, want de bevalling is ophanden! Jozef is stikzenuwachtig. Het zal allemaal toch wel goed komen?

Meer kerstmusicals

In het musicalportal vind je alle leverbare kerstmusicals voor het basisonderwijs. Aan de linkerzijde kan je selecteren op o.a. producent, groep en aantal spelers. Ga naar de verzameling kerstmusicals.

Praktische handreikingen bij de kerstmusical

Wij hebben bij de afscheidsmusical een stappenplan gemaakt met tips en filmpjes. Deze kan natuurlijk ook worden gebruikt bij de kerstmusical. Bekijk het stappenplan.

Wilt u ook worden vermeld op deze pagina? Neem dan contact met ons op.