Filter

Kerstmusicals 2020 | Musicalportaal.nl

Hier vind je het overzicht van de leukste kerstmusicals van 2020. Ook dit jaar hebben de producenten ons weer weten te verrassen met aansprekende musicals, voor een gezellige en muzikale kerstviering. 
Klik hier voor alle kerstmusicals voor het basisonderwijs. Veel plezier bij het uitzoeken!

Het familieportret - Kwintessens

Meneer Stralender heeft een leuk idee: met de hele familie naar de fotograaf voor een familieportret. In de studio van fotograaf Mazzelblad is het rond de Kerst erg druk. De assistente, mevrouw Beeldschoon, vertelt dat alle families elkaar opzoeken in deze tijd van het jaar. Hoe kan dat eigenlijk? Kerst is het feest van de geboorte van Jezus, maar wat heeft dat nu met familie te maken? Als ze ontdekken hoe Jezus omgaat met zijn 'familie', verandert er iets in hun houding...

Sterren van de hemel - Benny Vreden

Juf Groen wil dolgraag een kerstmusical opvoeren met de kinderen uit haar klas. Maar Sam, Eva, Joris en de anderen zien dat niet zitten. ‘Een musical, da’s toch behoorlijk eh… ouderwets’, laten ze hun juf fijntjes weten. Die doet juist haar uiterste best de kinderen in kerststemming te krijgen, maar helaas. Verveeld gaat de klas naar huis, terwijl Juf Groen nog even verder droomt over haar favoriete tijd van het jaar....

Zie ginds komt de Kerstman - Dobbe Muziek

De Kerstman is weer in het land en heeft een slecht humeur: Waarom zingen alle kinderen altijd over Sinterklaas en nooit over de Kerstman? Kerstliedjes gaan over het feest, over lichtjes, over sneeuw, maar niet over de Kerstman. Een kerst elf heeft een goed idee: Een kerstmansongfestival! En dat is via Facebook maar zo geregeld. Al snel zijn de kandidaten aanwezig, al werd het feest bijna verstoord door de actiegroep 'red Sinterklaas'...

Een ware Kerstman - MeerMusical

Joris Rooswijk, al jarenlang zwerver, krijgt de schrik van zijn leven als hij hoort dat zijn oud-tante Taatje is overleden. Hij heeft haar nog nooit ontmoet, en ze is 107 jaar oud geworden, dus erg verdrietig is hij niet. Maar wat moet hij doen met de erfenis: bijna 5 miljoen euro! Hij heeft toch alles al? Zodra het bekend wordt dat Joris plotseling een stinkend rijke zwerver is, komen de raarste figuren op hem af. Iedereen wil geld van hem aftroggelen...

Sneeuwwitje en de 7 kerstmannetjes - Het Verkeerde Beentje

Terwijl Sneeuwwitje zingend de kerstboom aan het optuigen is, krijgt ze van haar vader en Gemene Stiefmoeder te horen dat de Kerstman niet bestaat. Sneeuwwitje wordt boos en gaat bij de buren (meneer en mevrouw Boze Wolf) verhaal halen. Daar krijgt ze te horen dat de Kerstman op de Noordpool woont. Samen met de Jager gaat Sneeuwwitje naar hem op zoek. Na een lange reis ontmoeten de twee tot hun verbazing maar liefst zeven Kerstmannetjes!

Het meisje met de Zwavelstokjes - Jingo

Jingo heeft het klassieke verhaal van Hans Christian Andersen tot sfeervolle kerstmusical bewerkt. We volgen het meisje dat, verkleumd van de kou, besluit een zwavelstokje af te steken. Hierbij gebeurt er iets wonderbaarlijks: het meisje komt terecht in een droomwereld. Met nieuw opgenomen muziek en prachtige liedjes wordt de school meegenomen in een kerstsprookje. De musical is geschikt voor alle groepen.

De Kerstnar - Rep en Roer Musicals

Als de kerstnar hoort dat er een kindje is geboren, gaat hij op kraamvisite. Hij neemt cadeautjes mee: een deken, een brood en een knuffel. Onderweg komt hij huilende kinderen tegen. Ze hebben het koud. Hij geeft ze de deken. Verderop zijn er weer huilende kinderen, ze hebben honger. Hij geeft ze het brood. Als er weer verderop kinderen zijn die niets te spelen hebben, geeft hij ze de knuffel. Maar nu heeft hij niets meer voor de baby. Hoe kan hij zo voor Maria en Jozef verschijnen?

100% Koning - Waarvan Acte

Hoe hebben de wijzen uit het oosten de barre tocht naar Bethlehem eigenlijk beleefd? Welke rol speelde ‘de engelenbende’ die koning Balthasar onderweg te hulp schoten? Welke dubieuze rol speelde koning Melchior bij de overvolle herbergen in Bethlehem? Is koning Caspar onderweg een handeltje in ‘wonderolie uit het oosten’ begonnen? En hoe passen Joe en Mary in dit ‘nooit vertelde kerstverhaal’? Je krijgt alle antwoorden in deze gloednieuwe kerstmusical!

De moeite waard! - Spotlight Musical Productions

Herbergier Levi is van plan om de laatste plaatsen in zijn herberg voor veel geld te verhuren. Als Jozef en de zwangere Maria zich bij hem melden, wijst hij het arme stel daarom door naar de stal. Dit tot grote ergernis van zijn vrouw Judith en zijn dochters Noa en Susanna. Ondertussen zien ver weg in het Oosten drie wijze mannen een bijzondere nieuwe ster aan de hemel staan. Blij en vol verwachting gaan ze op reis. Die nacht wordt in de stal het kindje van Jozef en Maria geboren.

Meer kerstmusicals

In het musicalportal vind je alle leverbare kerstmusicals voor het basisonderwijs. Aan de linkerzijde kan je selecteren op o.a. producent, groep en aantal spelers. Ga naar de verzameling kerstmusicals.

Praktische handreikingen bij de kerstmusical

Wij hebben bij de afscheidsmusical een stappenplan gemaakt met tips en filmpjes. Deze kan natuurlijk ook worden gebruikt bij de kerstmusical. Bekijk het stappenplan.

Wilt u ook worden vermeld op deze pagina? Neem dan contact met ons op.