Filter

100% Koning - Waarvan Acte

Kerstmusical | meer musicals
Aantal spelers: 18 - 100
Aantal liedjes: 5 | 2 muziekstukken + geluidseffecten
Tijdsduur: ongeveer 35 minuten
Producent: Waarvan Acte

Meer musicals van Waarvan Acte Informatie en bestellen

Kerstmusical 100% Koning - Waarvan Acte 2020


Over de musical

Hoe hebben de wijzen uit het oosten de barre tocht naar Bethlehem eigenlijk beleefd? Welke rol speelde ‘de engelenbende’ die koning Balthasar onderweg te hulp schoten? Welke dubieuze rol speelde koning Melchior bij de overvolle herbergen in Bethlehem? Is koning Caspar onderweg een handeltje in ‘wonderolie uit het oosten’ begonnen? En hoe passen Joe en Mary in dit ‘nooit vertelde kerstverhaal’? Je krijgt alle antwoorden in deze gloednieuwe kerstmusical!

Het verhaal
Herodes de Grote vindt zichzelf de meest geweldige koning van alle koningen die er zijn. Hij noemt zichzelf de 100% koning, omdat hij verreweg het meeste aantal volgers heeft van iedereen. Op een dag hoort hij geruchten, dat er ergens op de wereld een nieuw en heel bijzonder ‘koningskind’ geboren gaat worden. Herodes is niet blij, want de markt wordt al overspoeld met ‘influencers’ en het aantal abonnees op zijn YouTube kanaal neemt af... Hij raakt hiervan lichtelijk in paniek… Voor je het weet schrijven de mensen boeken vol over dat nieuwe koningskind, maken ze er films van, of nog erger gaan ze HEM volgen! Hij besluit drie ‘bijna koningen’ (ongeveer voor 80%) op pad te sturen om eens te gaan kijken wie dat koningskind dan wel moet zijn en hoe zijn populariteit al de kop ingedrukt kan worden voordat hij überhaupt bekend wordt! De drie ‘bijna koningen’ zijn Balthazar, Melchior en Caspar, drie totaal verschillende types die we volgen op hun tocht naar Bethlehem. Onderweg maken we kennis met ‘de Engelenbende’. We smeren ‘wonderzalf uit het oosten’ op de voeten van de herders en we ontdekken eindelijk de waarheid achter de overvolle herbergen in Bethlehem! En o ja, Herodes zou Herodes niet zijn als hij dat niet allemaal zou delen met zijn volgers, dus ga er voor zitten, dan kun je kijken hoe het ‘nooit vertelde kerstverhaal’ eigenlijk ging…

Muziek/geluidseffecten in volgorde
Voor de musical 100% Koning zijn 5 te gekke liedjes, 2 muziekstukken en enkele geluidseffecten geschreven. Op de USB-stick in het musicalpakket staan van alle liedjes een ingezongen versie en een instrumentale versie. Ook alle muziek en geluidseffecten die gebruikt moeten worden in 100% Koning zijn op de stick meegeleverd.

Beluister de liedfragmenten   Leesversie Ga naar de website van Waarvan Acte

Volg Waarvan Acte om op de hoogte te blijven