Filter

Corona de Musical - Quarantaine Theaterproducties

Afscheidsmusical | meer musicals
Aantal spelers: min. 12, max. 55
Aantal liedjes: 7 + 1 afscheidslied
Tijdsduur: ongeveer 45 - 55 minuten
Producent: Quarantaine Theaterproducties 

Meer informatie en bestellen

Afscheidsmusical Corona de Musical - Quarantaine Theaterproducties (2020)

Vers van de pers!
Voor basisscholen die in deze onzekere tijd hun keuze nog moeten maken voor de eindmusical van groep 8 is dit een hele goede oplossing: Corona de Musical. Deze actuele, hilarische en ontroerende voorstelling is makkelijk in te studeren en iedereen kan meedoen, live en thuis. De eerste scholen hebben zich al gemeld.
 
In Corona de Musical volgen de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen tijd elkaar in razend tempo op. De scenes zijn voor jong en oud herkenbaar. Met een lach en een traan wordt een periode van zorgen, eenzaamheid en stress omgezet naar iets positiefs. Voor kinderen, ouders en leraren een gepast afscheid van groep 8.
 
Waar gaat het verhaal over?
Vanzelfsprekend begint de musical in China. Rappende Rutte en doventolk Irma Muis brengen ons het zorgelijke nieuws. Een achtbaan volgt: de run op wc-papier, opa op afstand verrassen, zoomende kinderen, moeder werkzaam op de IC, Maxima en Willem-Alexander, Co Fit in beweging en een verwarde viroloog. Dit en nog veel meer leidt tot een hoopvol en vrolijk slot. 
 
“Onze inspiratie voor Corona de Musical komt natuurlijk voort uit alle gebeurtenissen rondom het coronavirus,” vertelt Francoise Hagen, leerkracht en mede-schrijfster van het nieuwe stuk. “Maar het idee om deze gebeurtenissen ook echt om te zetten in een musical ontstond toen ik merkte dat leraren in het onderwijs niet precies wisten wat ze met de eindmusical aan moesten. Toen bedachten wij, drie moeders in de thuiszit-modus: als we deze bizarre tijd nou omzetten in iets leuks en relativerends, dan is dat misschien wel precies waar de groepen acht op zitten te wachten! En nu ligt er een supergaaf script waar we enorm trots op zijn!” 
 
Corona de Musical is een voorstelling over de bijzondere periode die iedereen nu doormaakt. De musical kan deels live, deels digitaal worden gespeeld, zodat iedereen kan meedoen. Ook is nagedacht over verschillende scenario’s om voor weinig publiek te kunnen spelen, mochten de maatregelen die nu gelden in juli nog van kracht zijn.
 
Goed doel
Slaat de musical aan, dan gaat een deel van de opbrengst naar Stichting Jarige Job. Nederland kent meer dan 61.000 kinderen die geen verjaardag kunnen vieren, omdat het geld op is. Door Corona neemt dit aantal alleen maar toe. Stichting Jarige Job geeft deze kinderen een verjaardags-box, met daarin alles wat nodig is voor een echte verjaardag.
 

Beluister de liedjes Scriptinzage 


Ga naar de www.coronademusical.nl

Volg Quarantaine Theaterproducties om op de hoogte te blijven