Filter

Groep 8 aan het werk - Groep8musicals.nl

Afscheidsmusical | meer musicals
Aantal spelers: 8 - 40
Aantal liedjes: 6
Tijdsduur: ongeveer 60 minuten
Producent: Groep8musicals.nl

Meer musicals van Groep8musicals.nl Informatie en bestellen

Afscheidsmusical Groep 8 aan het werk - Groep8musicals (2018)

De leerlingen komen vol energie en enthousiasme op school, maar daar aangekomen hangt er een briefje aan de deur. De leerkracht is ziek en ze worden verwacht in de aula. De directeur meldt de leerlingen dat er nergens meer een invaller te vinden is en dat hij ontzettend zijn best gaat doen om een oplossing te vinden. Voor vandaag is groep 8 vrij.
Terwijl de directeur bedenkt hoe hij een hele groep gaat opvangen komen ouders met de oplossing. De leerlingen van groep 8 gaan een tijdje stagelopen bij bedrijven van ouders uit de school. Na een dagje bellen hebben ze voor elke leerling een stageplaats gevonden passend bij de interesses, vaardigheden en toekomstdromen.

Twee leerlingen gaan aan de slag bij een autobedrijf in de werkplaats, een ander in het ziekenhuis, bij een advocaat, een psychiater en een banketbakker. De leerlingen zijn helemaal in hun element en genieten volop van wat ze allemaal mogen doen. Ze zijn ook nog eens supergoed. Na een week komen de leerlingen weer op school. De directeur is ook ziek geworden en een kleuterjuf neemt het halsoverkop over. Dat doet ze super, maar ze ziet ook een paar foutjes in de verdeling van de leerlingen. Zij kon zich herinneren dat de jongedame die nu een advocaat helpt, veel beter was in kleien en dus in de garage moet werken. Ook de andere leerlingen geeft ze totaal andere plekken op basis van de herinneringen van de juf van toen ze nog in groep 1-2 zaten.

De leerlingen komen op de nieuwe stageplaats al snel in de problemen en hebben geen idee hoe dit op te lossen. Via Whats-app nemen ze contact op met de leerlingen die super waren op die stageplek. Met hun eigen vaardigheden en de tips van de anderen via Whats-app, komen ze eruit en ontstaat er zelfs nog een samenwerking.
Vijftien keer wordt er gezongen in deze musical, maar tien keer daarvan gaat het om een korte jingle aan het begin van de scene op de locaties. Deze heeft dezelfde tekst en kan naar eigen invulling gezongen worden door iedereen, apart of…

Er is een mogelijkheid om tweestemmig te zingen. De liedjes zijn makkelijk te zingen en geven de mogelijkheid om te dansen en/of te acteren.

Er worden meerdere scripts geleverd voor verschillende groepen. Het script vanaf 8 leerlingen bevat dubbelrollen, maar om de scène is de leerling even vrij van spel. De rollen hebben geen zware teksten en zoals altijd bent u vrij om aanpassingen te doen.

Een musical vol met humor, bizarre situaties, droevige momenten, ontroering en spanning.
Geschikt vanaf 8 t/m 40 ll

Eindfilm
Deze musical is ook beschikbaar als eindfilm. Zowel als zelffilmpakket als filmdag met Sterke Films mogelijk.

Ga naar de website van Groep8musicals.nl

Volg Groep8musicals.nl om op de hoogte te blijven