Filter

Ouders, trollen en andere ellende - Waarvan Acte

Afscheidsmusical | meer musicals
Aantal spelers: 20 - 30
Aantal liedjes: 8
Tijdsduur: ongeveer 60 - 75 minuten
Producent: Waarvan Acte

Meer musicals van Waarvan Acte Informatie en bestellen

Afscheidsmusical Ouders, trollen en andere ellende - Waarvan Acte

De sprookjesfiguren zijn boos en ontevreden! Ze worden uitgebuit en onderbetaald omdat ze te weinig salaris krijgen voor hun optreden in sprookjesboeken en pretparken. Tot overmaat van ramp krijgen ze ook nog een brief van Pinokkio waarin staat dat ze gekort worden op de “royalties” die ze ontvangen voor schnabbels! Ze zijn het zat en besluiten verhaal te gaan halen bij de van de toverfee(ks) van personeelszaken. Alleen komen ze nooit verder dan haar secretaresse, een slechte, mopperige en aftandse trol, die toevallig bij een wensput zijn kantoor heeft.

Een groep kinderen is het zat, ze worden de hele dag op de VSO, TSO en BSO gedumpt door hun veel te drukke ouders, ze moeten allerlei klusjes doen, krijgen om de klapscheet huisarrest en ze worden geterroriseerd door hun broertjes en zusjes. Ze zijn boos en besluiten weg te lopen naar het bos. Daar komen ze per toeval bij een wens put. Voor de grap gooien ze er een muntje in, net op het moment dat de sprookjesfiguren verhaal komen halen bij de trol.
Het muntje valt precies op het hoofd van de pesterige trol en die bedenkt een gemeen plan om van het gezeur van de sprookjesfiguren af te zijn.
Hij stelt voor dat hij door middel van een spreuk de kinderen en sprookjesfiguren laat ruilen van leven……Met alle gevolgen van dien……De ruil zorgt voor hilarische taferelen waarbij zowel de sprookjesfiguren als de kinderen erachter komen dat hun eigen leven eigenlijk veel leuker was.
Ze keren terug naar personeelszaken en de wens put en dringen nu wel door tot het kantoor van de fee(ks) die hun helpt de vloek ongedaan te maken, waarbij het pesterige zusje van ‘prins Charming’ nog allesbepalend zal blijken...

Over de musical
“Ouders, trollen en andere ellende; een sprookje voor gevorderden” is een vlot geschreven komische musical die uitstekend geschikt is voor de bovenbouw.

Muziek/geluidseffecten in volgorde:
Voor de musical Ouders, trollen en andere ellende zijn 6 te gekke liedjes geschreven. Beluister de muziek om een idee te krijgen op www.waarvanacte.nl. Op de USB-stick in het musicalpakket staan van alle liedjes een ingezongen versie en een instrumentale versie. Ook alle muziekstukken en geluidseffecten die gebruikt moeten worden in de musicals zijn op de stick meegeleverd.

Scriptinzage Beluister de liedjes
Ga naar de website van Waarvan Acte

Volg Waarvan Acte om op de hoogte te blijven