Filter

Vlog - Waarvan Acte

Afscheidsmusical | meer musicals
Aantal spelers: 12 - 40+
Aantal liedjes: 7
Tijdsduur: ongeveer 75 minuten
Producent: Waarvan Acte Theaterproducties

Meer musicals van Waarvan Acte Informatie en bestellen

Afscheidsmusical Vlog - Waarvan Acte (2019)
Een schoolklas vertrekt op schoolreis, maar raakt vermist! De directrice van de school en de ouders van de kinderen zijn in paniek! De klas en meester Robin zijn onbereikbaar en het enige teken van leven is een VLOG die is gepost op hun YouTube kanaal. De VLOG laat beelden van de klas op schoolreis zien… Maar dan… Waarom stopt die bus ineens? Wie is die enge vent? En waarom wordt er zo hard gegild? De politie wordt ingeschakeld en commissaris Goedkoel en zijn team starten een uitgebreid onderzoek. De commissaris is erop gebrand de zaak snel op te lossen en om ze aan te sporen bedenkt hij allerlei complottheorieën, maar of dat nou zo slim is! Gelukkig is het de eerste werkdag van stagiaire aspirant agent Marieke, die met een frisse blik naar de zaak kijkt en hard haar best doet om aanwijzingen te vinden om zo het mysterie op te lossen.

Over de musical
De musical Vlog is een combinatie van musical en film! De klas moet vooraf een aantal VLOGS maken, en die tijdens de voorstelling aan het publiek laten zien. Naast een scriptboek van de musical ontvangt de klas een extra boekje met alle scenario’s van de VLOGS inclusief uitleg hoe je moet filmen, decortips en kledingadvies. Ook staat er uitgebreide achtergrondinformatie over “wat het publiek moet zien” en “wat het publiek moet denken” zodat helemaal duidelijk is hoe de filmpjes moeten worden opgenomen en de hele zaal op het verkeerde been wordt gezet tijdens de musical!

Vlog is een doldwaze komedie vol grappige typetjes, een spannende verhaallijn en geweldige muziek! De combinatie van toneel met de filmpjes maakt het een fantastisch project als eindmusical en ook zeer geschikt voor combinatieklassen!

Muziek/geluidseffecten in volgorde
Voor de musical Vlog zijn 7 te gekke liedjes geschreven. Beluister de muziek om een idee te krijgen op www.waarvanacte.nl. Op de USB-stick in het musicalpakket staan van alle liedjes een ingezongen versie en een instrumentale versie. Ook alle geluidseffecten die gebruikt moeten worden in alle VLOGS zijn op de stick meegeleverd.

Extra: Omdat het voor het verhaal van de musical van groot belang is dat het publiek niet weet waar het over gaat en wat er echt in de VLOGS gebeurt, moet iedere leerling bij de start van het project de bijgeleverde geheimhoudingsverklaring tekenen, zodat het plot pas bij de première wordt weggegeven! ‘Can you keep a secret?’ :-)

Ga naar de website van Waarvan Acte

Volg Waarvan Acte om op de hoogte te blijven