Filter

Wie steelt de show? - Benny Vreden Producties

Afscheidsmusical | meer musicals
Aantal spelers: 12 - 35 spelers (3 versies: klein, basis en groot)
Aantal liedjes: 8
Tijdsduur: ongeveer 75 minuten
Producent: Benny Vreden Kinderproducties 

Meer musicals van Benny Vreden Informatie en bestellen

Afscheidsmusical Wie steelt de show? - Benny Vreden Producties (2022) 

In deze sprankelende afscheidsmusical is de grote vraag: wie steelt de show? Presentatoren Bob Babbel en Shirley Shine proberen het uit alle macht, maar de kijkcijfers van het programma zijn een drama. Dan gooien de zenderbazen het format om en lijkt de uitzending een succes te worden. Maar wie zijn toch die gemaskerde juryleden? En belangrijker nog: wat proberen ze te verbergen?

Tijdens een wervelende show gaat groep 8 op zoek naar de antwoorden. In 11 scènes en 8 knallers van liedjes maken ze samen de perfecte mix. Dus stilte in de studio, laat de camera’s draaien en zet een big smile op want we zijn live in 5, 4, 3, 2, 1…

Start de show!

Waar gaat de musical over?
‘Welkom dames en heren, wat fijn dat u weer kijkt!’. De presentatoren van de talentenjacht verdringen elkaar om zelf van het scherm te kunnen spatten. Net als producer Emmy Blits de gemoederen heeft gesust, komen de bazen van de tv-zender binnen. De kijkcijfers kelderen tot beneden het vriespunt, dus ze komen ingrijpen. Ze gooien het programma om en introduceren gemaskerde juryleden die alle acts gaan beoordelen. Zij vragen zich af: wie steelt de show? Geven alle vier de juryleden een duim omhoog aan een artiest of groep? Dan gaat de kluis open voor de hoofdprijs van 1 miljoen. Horen we dat goed, 1 miljoen? Ja, dat horen jullie goed! En de artiesten hebben het ook gehoord, want die stromen meteen massaal toe.

De mannen van The Band, Guus van de Grap, Dokter Mind en de Stardust Sisters: ze doen allemaal een gooi naar de hoofdprijs met hun unieke acts. Cas Kraker probeert ondertussen op een hele andere manier de show te stelen, met de nadruk op stelen. Door een slimme list wil hij zijn zoon Levi laten winnen om er samen met het miljoen vandoor te kunnen gaan. Als Levi echter zijn eigen pad kiest, loopt Cas' plan in het honderd. En gelukkig maar, want zo komen de talenten van alle artiesten samen in de ideale mix.

Emmy Blits vindt het allemaal prachtig, als de artiesten maar wel een beetje opschieten. Er moet een programma gemaakt worden om een antwoord te geven op de vraag: wie steelt de show?

Nou, dat is heel simpel: groep 8 natuurlijk! Daar is geen twijfel over mogelijk. Zij verdienen dat miljoen. Een miljoen likes, een miljoen decibel aan applaus en een miljoen prachtige herinneringen aan hun afscheidsmusical. Dus heel veel toi-toi-toi en geniet ervan!

Beluister de liedjes van Wie steelt de show?  Uitgebreide info Het verhaal

Ga naar de website van Benny Vreden

Volg Benny Vreden om op de hoogte te blijven