Filter

Afscheidsmusicals 2020 | Musicalportaal.nl

Welkom bij het Musicalportaal. Hier vind je een overzicht van de afscheidsmusicals van 2020. Met behulp van dit overzicht kun je een afscheidsmusical uitzoeken of samen met de groep een eindmusical top 3 opstellen. 
Klik hier voor alle afscheidsmusicals voor het basisonderwijs. Veel plezier bij het uitzoeken!

Check Dit Dan! - Muzikantine

Het tv programma SNN Live zendt grappige berichten uit van YouTube en Facebook, maar de kijkcijfers dalen al maanden. Een groep jongeren in de buurt wil graag een eigen clubhuis hebben. Vlogster Jessica Reuze maakt daarom een filmpje om geld in te zamelen. Wanneer Jessica als presentatrice bij SNN Live gaat werken, loopt alles mis. In het tv programma vraagt Jessica aandacht voor het clubhuis, maar het filmpje is geknipt en geplakt. Een musical rondom vriendschap en vertrouwen, vol spanning, humor en een knipoog naar het item nepnieuws.

Verboden te voeren - Rep en Roer Musicals

Jongevoets dierenpark is een leuke dierentuin. Alleen… ze hebben geen Chinese pandabeer. En ook al geen babyolifantjes. Daarom heeft directeur Jelle Jongevoet een bijzondere vogel uit Argentinië gehaald, de zogenaamde oelewapper. Het dierentuinpersoneel is druk met de voorbereidingen. Maar op de dag dat de nieuwe aanwinst wordt gepresenteerd, blijkt de vogel uit zijn kooi te zijn verdwenen! Al het personeel probeert de vogel te vangen: de Rangers, de snoepverkoopsters en assistente Olga die alle klusjes van Jelle moet opknappen....

De beer is los! - Spotlight Musical Productions

Er is paniek uitgebroken in het eenenvijftigbomenbos! Het vliegtuig van de Wildlife Rangers heeft per ongeluk allerlei kisten met wilde dieren boven het bos gedropt. Ze moeten snel teruggevonden worden voordat de dieren ontsnappen. En vergeet zeker de grote kist niet, want daarin zit Bruno: een gevaarlijke bruine beer! Ondertussen rollen de Survival Scouts onder leiding van Hanna Hopman hun slaapzakken uit voor een overnachting in hun clubhuis in het kleine bos...

Junglebeat - Benny Vreden Producties

Freek Pronk leidt een excursie in de jungle met Kenny Boeijen, Mevrouw Van Jengelen en andere kleurrijke figuren. Maar wacht eens... horen ze daar een meisje gillen? Dat is Claire, alleen in de jungle. Gelukkig slingert held Tarsam haar te hulp aan zijn liaan. ‘Ja, stop maar! Dat doen we even opnieuw.’ klinkt het vanuit de megafoon van regisseur Finn Nieto. Het verhaal van Tarsam en Claire wordt namelijk opgenomen en Freek Pronks excursie loopt midden door de wereld van de film...

BOSOLEI de musical - Jingo

Bij de afscheidsmusical heeft het slotakkoord nauwelijks geklonken of vader Thijs roept vanuit de zaal dat dochter Marjolein direct mee moet. De auto staat klaar voor vertrek naar Frankrijk. Haast is geboden, want ze moeten op tijd arriveren voor hun gereserveerde plaats. Deze paniekerige start is het begin van een dolkomische reeks gebeurtenissen op camping ‘Le Beau Soleil’. Deze zonnigste musical ever… laat iedereen SHINEN!

Gevangen in Virtual Reality - Groep8musicals.nl

De lessen op school zijn ‘natuurlijk’ altijd saai, maar meester Henk heeft iemand uitgenodigd: de VR-juf. Deze huppelende Virtual Reality juf heeft het nieuwste op het gebied van onderwijs meegenomen. Na een geweldige start, waarbij de leerlingen in verschillende delen van de geschiedenis terechtkomen, gaat het mis: een error. De leerlingen komen vast te zitten in de VR van verschillende onderwijsmomenten in de geschiedenis: van de jaren 50 tot de oertijd en zelfs de verre toekomst.

De Geheime Gympies - Benny Vreden Producties

De leerlingen van juf Lies Goedhart krijgen een exclusieve rondleiding in een schoenenfabriek. Zoë en Julia zijn, net als juf Lies, helemaal in de wolken want wie wil er nu niet de hele dag schoenen passen? Vrienden Cas en Bas vinden de fabriek maar naar zweetvoeten ruiken en vinden er niks aan, totdat ze ontdekken dat de gympen van de Amerikaanse basketballer Benjamin Bing ook uit deze fabriek komen. Oliver is als enige niet echt enthousiast, en weet al helemaal niet wie Benjamin Bing is...

Flits De roze rapper - Het Verkeerde Beentje

De zeskoppige redactie van Flits, krijgt wekelijks roze briefjes met daarop korte, wanhopige rapteksten. Ze gaan allemaal over de verschrikkelijke Rachelle. Wie is die Roze Rapper? En vanwaar die wanhoop? De redactie gaat op onderzoek. Daarnaast worden er de laatste tijd bloedstollend enge geluiden gehoord in de school, vooral 's avonds laat! Zou het er spoken? Ook hier probeert de redactie van Flits achter te komen door stiekem een nacht op school door te brengen?

Iedereen heeft talent - Toneel op school

Iedereen heeft talent is een alternatief voor de afscheidsmusical. Maar ook prima te spelen bij andere gelegenheden. Het is een raamtoneelstuk met ruimte voor eigen invulling. Het stuk speelt op de set van een succesvol tv-programma. Talentenjachten zijn enorm populair. We volgen de hectische momenten vlak voor de uitzending. Iedereen is gespannen, zoals het hoort, maar dat slaat om in paniek als blijkt dat twee kandidaten hetzelfde nummer willen doen.

Puinruimers - Waarvan Acte

Op een ochtend kijkt het Mannetje op de maan door zijn telescoop naar de aarde en schrikt zich een ongeluk. ‘Moeder Natuur’ ligt te slapen in haar eigen vuilnis, ‘Vadertje Tijd’ rent overspannen in het rond, op zijn hielen gezeten door zijn wanhopige assistent ‘Stopwatch’ die de pauzeknop niet kan vinden. Wat is er aan de hand? Al turend door zijn telescoop ontdekt het Mannetje dat er ineens vier ‘monstertjes’ bij moeder natuur logeren, die de boel vervuilen. Hij slaat groot alarm!...

Strafkamp 8 - Kwintessens

Strafoefeningen, extra corvee, een ijzige sfeer? Het kamp van groep 8 verloopt anders dan gedacht. Drie 80-jarigen ? Bep, Bas en Bes ? zwaaien de scepter en onderwerpen de kinderen aan een streng regime. Dat levert spannende en humoristische momenten op. Helemaal als twee kinderen kans zien zich aan de regels te onttrekken. Ze ontdekken een geheim dat Bep al vijftig jaar met zich meedraagt: de mysterieuze verdwijning van haar dochter Sofie.

Expeditie Antarctica - Dobbe Muziek

Een groep geleerden wil op expeditie naar de Zuidpool om daar de stand van de krill te bestuderen. Krill (een soort kleine garnaaltjes) is het eten van de koningspinguïn en belangrijk voor het natuurlijk evenwicht in het kwetsbare gebied. In de televisiestudio doen de expeditie reizigers verslag van hun plannen, die gefinancierd worden door de vader van de expeditieleider. (een zakenman, maar heeft hij wel zuivere motieven?) Ze zullen de Zuidpool niet bereiken.

Van hier tot Ginder - Alphaworkz

In groep 8 zit Nina, die niets belangrijker vindt dan zichzelf en haar mobieltje. Op zoek naar haar vermiste appel komt zij in Ginder terecht. Alle bekende sprookjes en liederen komen er in voor maar dan net even anders. Groep 8 moet samenwerken om Nina terug te krijgen in de normale wereld. Echter is er maar 1 manier voor Nina om weer thuis te komen. Zij moet socialer en vriendelijker worden. Nina maakt een reis van verwend meisje naar een bewuste tiener.

Sterrenstorm - MeerMusical

Groep 8 staat klaar om het afscheidsfeest te gaan vieren. Maar als ze willen beginnen met de optredens, krijgt meester Louis een nieuwsberichtje via zijn telefoon. Er is een extra nieuwsuitzending op televisie. Daar wordt bekend gemaakt dat er een sterrenstorm zal zijn, precies boven jullie school! Er komen journalisten en sterrenkundigen naar het schoolplein. Maar hoe iedereen ook naar de lucht tuurt, daar is geen lichtje te zien…

Meer afscheidsmusicals?

In het musicalportal vind je alle leverbare afscheidsmusicals voor het basisonderwijs. Aan de linkerzijde kan je selecteren op o.a. producent, groep en aantal spelers. Ga naar de verzameling afscheidsmusicals.

Praktische handreikingen bij de afscheidsmusical

Wij hebben bij de afscheidsmusical een stappenplan gemaakt met tips en filmpjes.
Bekijk het stappenplan.

Wilt u ook worden vermeld op deze pagina? Neem dan contact met ons op.