Filter

Afscheidsmusicals 2021 | Musicals groep 8

Hier vind je het overzicht van de nieuwste afscheidsmusicals voor groep 8 van 2021. Ook dit jaar hebben de producenten ons weer weten te verrassen met aansprekende musicals, waarmee je groep 8 een onvergetelijk afscheid bezorgt. Klik hier voor alle afscheidsmusicals voor het basisonderwijs. Veel plezier bij het uitzoeken!

Mindv*kantie - Muzikantine

Als de beroemde illusionist Hermanus Hoedoetiedat tijdens zijn laatste show plotseling ècht verdwijnt, is iedereen met stomheid geslagen. Niemand weet waar hij is gebleven en zelfs de politie zendt een speciaal politiebericht uit om Hermanus te zoeken. Ondertussen komen er op het Kasteel Brederode allemaal gasten aan, zoals het gekke stel Weiland of de bange Ada met haar Henk. Als er plotseling allemaal rare dingen gebeuren, breekt er paniek uit op het kasteel...

De diamantroof! - Spotlight Musical Productions

In het bouwvallige museum van de familie Weiland wordt bij toeval een heel bijzondere diamant ontdekt. Een geluksdiamant! De vondst is groot nieuws! Iedereen wil de diamant komen bekijken: de pers stroomt toe, modehuis Happy Diamonds heeft interesse en zelfs autocoureurs Max Verstapel en Sebastiaan Ventiel komen een kijkje nemen. Maar wat als...? Wat als DE DIEF toeslaat?!!

Over de kop - Rep en Roer Musicals

Welkom in het attractiepark Ruigrijk. In Ruigrijk staan de mooiste achtbanen van Europa. De directie van het park wil graag een nieuwe achtbaan bouwen en dit keer doen ze dat op een speciale manier. Ze organiseren een Achtbaan Challenge: wie kan de mooiste achtbaan verzinnen? De enige voorwaarde is: hij moet over de kop gaan! Veel kandidaten laten hun ontwerp zien aan de jury. En wat gebeurt er eigenlijk ’s nachts in Ruigrijk, als de bezoekers er niet zijn??

Gevangen in Virtual Reality - Groep8musicals.nl

De lessen op school zijn ‘natuurlijk’ altijd saai, maar meester Henk heeft iemand uitgenodigd: de VR-juf. Deze huppelende Virtual Reality juf heeft het nieuwste op het gebied van onderwijs meegenomen. Na een geweldige start, waarbij de leerlingen in verschillende delen van de geschiedenis terechtkomen, gaat het mis: een error. De leerlingen komen vast te zitten in de VR van verschillende onderwijsmomenten in de geschiedenis: van de jaren 50 tot de oertijd en zelfs de verre toekomst.

Expeditie Beachclub - Benny Vreden Producties

Expeditie Beachclub is een unieke musical. In dit crimineel leuke verhaal draait het namelijk niet om het vinden van de dader van de kunstroof. Wie het gedaan heeft, weet je binnen een paar minuten! Maar heeft Inspecteur Storm het ook door? En hoe vindt hij daar de juiste bewijzen voor? Je komt erachter in 9 scènes en 8 liedjes. Aan het eind van het verhaal is het zonneklaar: iedereen verdient een tweede kans! Dus maak er een 'booming' uitvoering van en vergeet niet te genieten.

WOW de Show! - Jingo

WOW de show! begint in de klas. Terwijl groep 8 geruisloos en geconcentreerd kijkend op hun ‘phones’ binnenloopt, vertelt de (groeps)leerkracht aan het publiek over ‘het heerlijke jaar en de geweldige en vooral rustige groep’. Stuk voor stuk lieve kinderen. Geen onvertogen woord. Zo lief en rustig dat hij/zij benieuwd is of het afscheid niet één slaapverwekkende vertoning wordt. Samen met het publiek ‘schudt de leerkracht de kinderen wakker’, waarna groep 8 ‘open knalt’ met het spetterende lied ‘WOW’.

De club van lelijke kinderen - Het Verkeerde Beentje

Schone straten, gratis amusement en geen lelijke kinderen meer. Dat belooft Generaal Isimo. En wie wil dat nou niet? Natuurlijk wordt hij gekozen tot nieuwe leider van het land. Maar als hij zijn beloftes daadwerkelijk nakomt ontstaat er onrust. Want honderden kinderen laten verdwijnen, ook al zijn ze lelijk, dat kan toch eigenlijk niet? Gelukkig zijn twee van hen, Paul en Ellen, ontsnapt. Krijgen zij het voor elkaar om een eind te maken aan deze nachtmerrie? En waar is trouwens de koningin gebleven?

Expeditie Antarctica - Dobbe Muziek

Een groep geleerden wil op expeditie naar de Zuidpool om daar de stand van de krill te bestuderen. Krill (een soort kleine garnaaltjes) is het eten van de koningspinguïn en belangrijk voor het natuurlijk evenwicht in het kwetsbare gebied. In de televisiestudio doen de expeditie reizigers verslag van hun plannen, die gefinancierd worden door de vader van de expeditieleider. (een zakenman, maar heeft hij wel zuivere motieven?) Ze zullen de Zuidpool niet bereiken.

Van hier tot Ginder - Alphaworkz

In groep 8 zit Nina, die niets belangrijker vindt dan zichzelf en haar mobieltje. Op zoek naar haar vermiste appel komt zij in Ginder terecht. Alle bekende sprookjes en liederen komen er in voor maar dan net even anders. Groep 8 moet samenwerken om Nina terug te krijgen in de normale wereld. Echter is er maar 1 manier voor Nina om weer thuis te komen. Zij moet socialer en vriendelijker worden. Nina maakt een reis van verwend meisje naar een bewuste tiener.

Corona de Musical - Quarantaine Theaterproducties

Vanzelfsprekend begint de musical in China. Rappende Rutte en doventolk Irma Muis brengen ons het zorgelijke nieuws. Een achtbaan volgt: de run op wc-papier, opa op afstand verrassen, zoomende kinderen, moeder werkzaam op de IC, Maxima en Willem-Alexander, Co Fit in beweging en een verwarde viroloog. Dit en nog veel meer leidt tot een hoopvol en vrolijk slot. Deze actuele, hilarische en ontroerende voorstelling is makkelijk in te studeren en iedereen kan meedoen, live en thuis.

Sterrenstorm - MeerMusical

Groep 8 staat klaar om het afscheidsfeest te gaan vieren. Maar als ze willen beginnen met de optredens, krijgt meester Louis een nieuwsberichtje via zijn telefoon. Er is een extra nieuwsuitzending op televisie. Daar wordt bekend gemaakt dat er een sterrenstorm zal zijn, precies boven jullie school! Er komen journalisten en sterrenkundigen naar het schoolplein. Maar hoe iedereen ook naar de lucht tuurt, daar is geen lichtje te zien…

De Geheime Gympies - Benny Vreden Producties

De leerlingen van juf Lies Goedhart krijgen een exclusieve rondleiding in een schoenenfabriek. De meiden zijn in de wolken want wie wil er nu niet de hele dag schoenen passen? Cas en Bas vinden vooral de gympen van de Amerikaanse basketballer Benjamin Bing heel tof. Oliver is als enige niet echt enthousiast, hij heeft niks met balsporten. Totdat Oliver de geheime gympies aantrekt en ineens supersportief wordt! Komt dat door de gympen of door hemzelf?

Strafkamp 8 - Kwintessens

Strafoefeningen, extra corvee, een ijzige sfeer? Het kamp van groep 8 verloopt anders dan gedacht. Drie 80-jarigen ? Bep, Bas en Bes ? zwaaien de scepter en onderwerpen de kinderen aan een streng regime. Dat levert spannende en humoristische momenten op. Helemaal als twee kinderen kans zien zich aan de regels te onttrekken. Ze ontdekken een geheim dat Bep al vijftig jaar met zich meedraagt: de mysterieuze verdwijning van haar dochter Sofie.

AREA 52 - Waarvan Acte

De klas van juf Liesbeth vindt een gek wit voorwerp op het schoolplein en dat is de start van een avontuur dat ze nooit meer zullen vergeten!  Ze krijgen de opdracht om vier elementen bij elkaar te brengen. Zal het lukken om alle elementen te verzamelen? En wat gebeurt er eigenlijk als de elementen fuseren? Wie zijn die mannen in witte pakken? En wat is er gebeurd in Area 52? Ga het zien in deze spannende musical, vol grappige typetjes, spetterende liedjes en waanzinnige muziek!

Iedereen heeft talent - Toneel op school

Iedereen heeft talent is een alternatief voor de afscheidsmusical. Maar ook prima te spelen bij andere gelegenheden. Het is een raamtoneelstuk met ruimte voor eigen invulling. Het stuk speelt op de set van een succesvol tv-programma. Talentenjachten zijn enorm populair. We volgen de hectische momenten vlak voor de uitzending. Iedereen is gespannen, zoals het hoort, maar dat slaat om in paniek als blijkt dat twee kandidaten hetzelfde nummer willen doen.

Meer afscheidsmusicals?

In het musicalportaal vind je alle leverbare afscheidsmusicals voor het basisonderwijs. Aan de linkerzijde kan je selecteren op o.a. producent, groep en aantal spelers. Ga naar de verzameling afscheidsmusicals.

Praktische handreikingen bij de afscheidsmusical

Wij hebben bij de afscheidsmusical een stappenplan gemaakt met tips en filmpjes.
Bekijk het stappenplan.

Wilt u ook worden vermeld op deze pagina? Neem dan contact met ons op.