Filter

Afscheidsmusicals 2022 | Musicals groep 8

Hier vind je het overzicht van de nieuwste en populairste afscheidsmusicals van 2022. Ook dit jaar hebben de producenten ons weer weten te verrassen met aansprekende musicals, waarmee je groep 8 een onvergetelijk afscheid bezorgt. Klik hier voor alle afscheidsmusicals voor het basisonderwijs. Veel plezier bij het uitzoeken!

Soap in de soep - Muzikantine

De bekende Nederlandse soapserie ‘Als de zon schijnt’ is al 15 jaar een kijkcijfer hit. Personages als de populaire Jaimy Lee Bouwman en de knappe ‘bad guy’ Dave Dexter, schitteren vijf dagen per week op TV. Maar dan blijken de kijkcijfers terug te lopen. En alsof dat nog niet genoeg is, valt er een kop soep over de regietafel heen met als gevolg: kortsluiting! De soap valt letterlijk en figuurlijk in de soep. Er is dus maar één oplossing: de soap live op TV spelen!

Het Laatste level - Rep en Roer Musicals

De fanatieke gamer Mitch moet met zijn familie op vakantie naar Parijs, net als een belangrijke gamewedstrijd op het punt staat te beginnen. Zijn ouders willen dat Mitch belangstelling toont voor zijn omgeving en willen niks van het gamen weten. Mitch gaat zich verstoppen om aan de gamerondes te kunnen deelnemen en raakt bevriend met een Parijse oudere dame. Uiteindelijk blijkt deze vriendschap belangrijker dan het winnen van de finale.

Het goud van eiland Albatros! - Spotlight Musical Productions

Op het eiland Albatros blijken gouden munten van een oude piratenschat te zijn opgedoken. Het kleine paradijselijke eiland wordt al snel overspoeld door allerlei bezoekers die hopen ook goud te vinden: schatzoekers, avonturiers, schipbreukelingen, maar ook dagjesmensen, klunzige piraten en andere bijzondere bezoekers stappen aan wal. Stuk voor stuk gaan ze enthousiast op zoek!
Een feelgoodmusical boordevol humor, grappige personages en aansprekende liedjes.

WOW de SHOW! - Jingo

WOW de SHOW! begint in de klas. Terwijl groep 8 geruisloos en geconcentreerd kijkend op hun ‘phones’ binnenloopt, vertelt de (groeps)leerkracht aan het publiek over ‘het heerlijke jaar en de geweldige en vooral rustige groep’. Stuk voor stuk lieve kinderen. Zo lief en rustig dat hij/zij benieuwd is of het afscheid niet één slaapverwekkende vertoning wordt. Samen met het publiek ‘schudt de leerkracht de kinderen wakker’, waarna groep 8 ‘open knalt’ met het spetterende lied ‘WOW’.

Wie steelt de show? - Benny Vreden Producties

In deze sprankelende afscheidsmusical is de grote vraag: wie steelt de show? Presentatoren Bob Babbel en Shirley Shine proberen het uit alle macht, maar de kijkcijfers van het programma zijn een drama. Dan gooien de zenderbazen het format om en lijkt de uitzending een succes te worden. Maar wie zijn toch die gemaskerde juryleden? En belangrijker nog: wat proberen ze te verbergen? Tijdens een wervelende show gaat groep 8 op zoek naar de antwoorden... 

Missie Volbracht - Waarvan Acte

Ben jij klaar voor een geheime missie? Een speciaal elite team van geheim agenten krijgt de opdracht om hun vermiste collega te redden. Hun missie brengt ze naar Festival Extravaganza. Daar maken ze kennis met het hoofd van de beveiliging Sjoerd, maar daar willen ze niet naar luisteren en ook de omroepberichten zitten vol aanwijzingen, maar die horen ze niet! Het team vertrouwt op hun eigen training en verspreiden zich ‘undercover’ over het terrein op zoek naar hun collega…

Groep J8Seizoen! - Quarantaine Producties

NIEUW! De spannendste musical van het jaar: Groep J8Seizoen! Het jachtseizoen is geopend! Tijdens een scholenwedstrijd jagen de kinderen van groep 8 op bekende Nederlanders. OBS de Druktemakers, de Bankzitters en de Beauties strijden om de prijs. Weten Amalia, Max Verklappen, Kiki Tutorials en Sjonnie & Droger uit handen van de kinderen te blijven? Een origineel stuk vol humor en actuele hits.

Expeditie Antarctica - Dobbe Muziek

Een groep geleerden wil op expeditie naar de Zuidpool om daar de stand van de krill te bestuderen. Krill (een soort kleine garnaaltjes) is het eten van de koningspinguïn en belangrijk voor het natuurlijk evenwicht in het kwetsbare gebied. In de televisiestudio doen de expeditie reizigers verslag van hun plannen, die gefinancierd worden door de vader van de expeditieleider. (een zakenman, maar heeft hij wel zuivere motieven?) Ze zullen de Zuidpool niet bereiken.

Gevangen in Virtual Reality - Groep8musicals.nl

De lessen op school zijn ‘natuurlijk’ altijd saai, maar meester Henk heeft iemand uitgenodigd: de VR-juf. Deze huppelende Virtual Reality juf heeft het nieuwste op het gebied van onderwijs meegenomen. Na een geweldige start, waarbij de leerlingen in verschillende delen van de geschiedenis terechtkomen, gaat het mis: een error. De leerlingen komen vast te zitten in de VR van verschillende onderwijsmomenten in de geschiedenis: van de jaren 50 tot de oertijd en zelfs de verre toekomst.

De club van lelijke kinderen - Het Verkeerde Beentje

Schone straten, gratis amusement en geen lelijke kinderen meer. Dat belooft Generaal Isimo. En wie wil dat nou niet? Natuurlijk wordt hij gekozen tot nieuwe leider van het land. Maar als hij zijn beloftes daadwerkelijk nakomt ontstaat er onrust. Want honderden kinderen laten verdwijnen, ook al zijn ze lelijk, dat kan toch eigenlijk niet? Gelukkig zijn twee van hen, Paul en Ellen, ontsnapt. Krijgen zij het voor elkaar om een eind te maken aan deze nachtmerrie? En waar is trouwens de koningin gebleven?

Roodkapje in de 21e eeuw

Er komt een nieuw meisje in de klas. Hoe zou ze zijn? Waar komt ze vandaan? De kinderen in de klas hebben veel vragen. Zou ze het beste passen bij de blauwe kapjes, de gele kapjes of de groene kapjes? Ook de juf is benieuwd naar de kleur van haar kapje. En dan is er ook nog dat schaap. Een slim schaap dat alles weet van apps, levels en likes. Is hij echt wel zo aardig en behulpzaam? Als oma in gevaar komt leren de kinderen het nieuwe meisje pas echt goed kennen.

Code Rood! - Kwintessens

Groep 8 van basisschool De afzwaaier heeft een VIP-arrangement gewonnen bij het spiksplinternieuwe Museum van de Toekomst. ’s Avonds krijgen ze een persoonlijke rondleiding van de directrice. Eenmaal binnen kijken ze hun ogen uit. En hun handen; Tijmen vraagt zich af waar het rode knopje voor is. Voorzichtig drukt hij erop en dan……gaat het alarm af, de deuren sluiten automatisch, er komen valhekken naar beneden en het museum wordt hermetisch afgesloten.

Meer afscheidsmusicals?

In het musicalportaal vind je alle leverbare afscheidsmusicals voor het basisonderwijs. Aan de linkerzijde kan je selecteren op o.a. producent, groep en aantal spelers. Ga naar de verzameling afscheidsmusicals.

Praktische handreikingen bij de afscheidsmusical

Wij hebben bij de afscheidsmusical een stappenplan gemaakt met tips en filmpjes.
Bekijk het stappenplan.

Wilt u ook worden vermeld op deze pagina? Neem dan contact met ons op.