Filter

Afscheidsmusicals 2022 | Musicals groep 8

Hier vind je het overzicht van de nieuwste afscheidsmusicals voor groep 8 van 2022. Ook dit jaar hebben de producenten ons weer weten te verrassen met aansprekende musicals, waarmee je groep 8 een onvergetelijk afscheid bezorgt. Klik hier voor alle afscheidsmusicals voor het basisonderwijs. Veel plezier bij het uitzoeken!

Het Laatste level - Rep en Roer Musicals

De fanatieke gamer Mitch moet met zijn familie op vakantie naar Parijs, net als een belangrijke gamewedstrijd op het punt staat te beginnen. Zijn ouders willen dat Mitch belangstelling toont voor zijn omgeving en willen niks van het gamen weten. Mitch gaat zich verstoppen om aan de gamerondes te kunnen deelnemen en raakt bevriend met een Parijse oudere dame. Uiteindelijk blijkt deze vriendschap belangrijker dan het winnen van de finale.

Sabotage op het spoor! - Spotlight Musical Productions

Stoomtrein ‘De Arend’ komt na een flinke knal hortend en stotend tot stilstand. De vakantiegangers in de coupés buitelen over elkaar heen. AU!!! Gelukkig blijft het bij wat schrammen, maar de trein wil niet meer voor- of achteruit. Conducteur Dimitri neemt een besluit: ‘Iedereen uitstappen!’
Sabotage op het spoor! is een feelgoodmusical boordevol humor, grappige en stoere personages, spannende scènes en liedjes met pure hitpotentie.

Mindv*kantie - Muzikantine

Als de beroemde illusionist Hermanus Hoedoetiedat tijdens zijn laatste show plotseling ècht verdwijnt, is iedereen met stomheid geslagen. Niemand weet waar hij is gebleven en zelfs de politie zendt een speciaal politiebericht uit om Hermanus te zoeken. Ondertussen komen er op het Kasteel Brederode allemaal gasten aan, zoals het gekke stel Weiland of de bange Ada met haar Henk. Als er plotseling allemaal rare dingen gebeuren, breekt er paniek uit op het kasteel...

Gevangen in Virtual Reality - Groep8musicals.nl

De lessen op school zijn ‘natuurlijk’ altijd saai, maar meester Henk heeft iemand uitgenodigd: de VR-juf. Deze huppelende Virtual Reality juf heeft het nieuwste op het gebied van onderwijs meegenomen. Na een geweldige start, waarbij de leerlingen in verschillende delen van de geschiedenis terechtkomen, gaat het mis: een error. De leerlingen komen vast te zitten in de VR van verschillende onderwijsmomenten in de geschiedenis: van de jaren 50 tot de oertijd en zelfs de verre toekomst.

Expeditie Beachclub - Benny Vreden Producties

Expeditie Beachclub is een unieke musical. In dit crimineel leuke verhaal draait het namelijk niet om het vinden van de dader van de kunstroof. Wie het gedaan heeft, weet je binnen een paar minuten! Maar heeft Inspecteur Storm het ook door? En hoe vindt hij daar de juiste bewijzen voor? Je komt erachter in 9 scènes en 8 liedjes. Aan het eind van het verhaal is het zonneklaar: iedereen verdient een tweede kans! Dus maak er een 'booming' uitvoering van en vergeet niet te genieten.

WOW de SHOW! - Jingo

WOW de SHOW! begint in de klas. Terwijl groep 8 geruisloos en geconcentreerd kijkend op hun ‘phones’ binnenloopt, vertelt de (groeps)leerkracht aan het publiek over ‘het heerlijke jaar en de geweldige en vooral rustige groep’. Stuk voor stuk lieve kinderen. Zo lief en rustig dat hij/zij benieuwd is of het afscheid niet één slaapverwekkende vertoning wordt. Samen met het publiek ‘schudt de leerkracht de kinderen wakker’, waarna groep 8 ‘open knalt’ met het spetterende lied ‘WOW’.

Code Rood! - Kwintessens

Groep 8 van basisschool De afzwaaier heeft een VIP-arrangement gewonnen bij het spiksplinternieuwe Museum van de Toekomst. ’s Avonds krijgen ze een persoonlijke rondleiding van de directrice. Eenmaal binnen kijken ze hun ogen uit. En hun handen; Tijmen vraagt zich af waar het rode knopje voor is. Voorzichtig drukt hij erop en dan……gaat het alarm af, de deuren sluiten automatisch, er komen valhekken naar beneden en het museum wordt hermetisch afgesloten.

FF W88 - MeerMusical

Meester Raaf heeft een geweldige afscheidsmusical geschreven. Het is alleen nog effe wachten totdat alle groep 8-ers op school zijn. En het is wachten op de burgemeester, die beloofd heeft te komen kijken. Ondertussen haakt de een na de andere speler af. Jolien moet achter haar hondje Einstein aan die ervandoor gaat. Nicole belt af omdat haar goudvis plotseling ziek is geworden. En Kim blijkt opeens enorme podiumangst te hebben… Heeft soms niemand zin in de musical van meester Raaf?

Expeditie Antarctica - Dobbe Muziek

Een groep geleerden wil op expeditie naar de Zuidpool om daar de stand van de krill te bestuderen. Krill (een soort kleine garnaaltjes) is het eten van de koningspinguïn en belangrijk voor het natuurlijk evenwicht in het kwetsbare gebied. In de televisiestudio doen de expeditie reizigers verslag van hun plannen, die gefinancierd worden door de vader van de expeditieleider. (een zakenman, maar heeft hij wel zuivere motieven?) Ze zullen de Zuidpool niet bereiken.

De Geheime Gympies - Benny Vreden Producties

De leerlingen van juf Lies Goedhart krijgen een exclusieve rondleiding in een schoenenfabriek. De meiden zijn in de wolken want wie wil er nu niet de hele dag schoenen passen? Cas en Bas vinden vooral de gympen van de Amerikaanse basketballer Benjamin Bing heel tof. Oliver is als enige niet echt enthousiast, hij heeft niks met balsporten. Totdat Oliver de geheime gympies aantrekt en ineens supersportief wordt! Komt dat door de gympen of door hemzelf?

De club van lelijke kinderen - Het Verkeerde Beentje

Schone straten, gratis amusement en geen lelijke kinderen meer. Dat belooft Generaal Isimo. En wie wil dat nou niet? Natuurlijk wordt hij gekozen tot nieuwe leider van het land. Maar als hij zijn beloftes daadwerkelijk nakomt ontstaat er onrust. Want honderden kinderen laten verdwijnen, ook al zijn ze lelijk, dat kan toch eigenlijk niet? Gelukkig zijn twee van hen, Paul en Ellen, ontsnapt. Krijgen zij het voor elkaar om een eind te maken aan deze nachtmerrie? En waar is trouwens de koningin gebleven?

Status Offline - Waarvan Acte

Als er een nieuwe burgemeester in het Dorp Hotspot arriveert ontdekt hij al snel dat er iets geks aan de hand is, de bewoners zijn volledig offline, maar doen alsof ze wel online zijn… De Winkel van het Web verkoopt Emoji’s per ons, de ‘Like brigade” plakt overal duimpjes omhoog en de postbode bezorgt spam… Al snel start een grote zoektocht naar het verdwenen internet. De eindmusical Status Offline is een vrolijke comedy vol grappige typetjes, een verrassende verhaallijn en geweldige muziek.

Meer afscheidsmusicals?

In het musicalportaal vind je alle leverbare afscheidsmusicals voor het basisonderwijs. Aan de linkerzijde kan je selecteren op o.a. producent, groep en aantal spelers. Ga naar de verzameling afscheidsmusicals.

Praktische handreikingen bij de afscheidsmusical

Wij hebben bij de afscheidsmusical een stappenplan gemaakt met tips en filmpjes.
Bekijk het stappenplan.

Wilt u ook worden vermeld op deze pagina? Neem dan contact met ons op.