Filter

Praktische tips bij het inoefenen en opvoeren van de (afscheids)musical


Op Musicalportaal vind je een compleet overzicht van alle beschikbare (afscheids)musicals voor het basisonderwijs. Het uitzoeken van een musical wordt hiermee een stuk makkelijker. Met de onderstaande filmpjes en tips krijg je handvatten aangereikt om de musical tot een succes te maken.

Musicalregie van A tot Z | Jingo

Musicalproducent Jingo heeft een stappenplan ontwikkeld, waarbij leerkrachten worden geholpen bij het opzetten van een musical.


Download het stappenplan van Jingo 

Tips | Rep en Roer Musicals

Musicalproducent Rep en Roer Musicals geeft allerlei tips bij o.a. het acteren en zingen. Professor Erik Scherder vertelt bijvoorbeeld wat de effecten zijn van het instuderen en uitvoeren van een musical op het brein.

Ga naar de tips van Rep en Roer Musicals


Filmpjes met tips van professionals

Een musical opvoeren doe je niet zomaar. Je moet aan van alles denken: decor, kostuums, muziek...  En natuurlijk flink oefenen op zang en tekst! Mensen uit het musicalvak geven je tips.

Informatiefilm | Leraar24

Tegen welke dingen lopen scholen aan tijdens productie? Is het alleen maar leuk, of is het een behoorlijke opgave? En welke tips kan een musicalproducent geven aan scholen die het produceren van een musical jaarlijks op zich nemen? Bekijk hieronder het filmpje.

Ga naar de nieuwste afscheidsmusicals  Bekijk alle (afscheids)musicals