Filter

We zijn er bijna! - Corona de musical 2021

Afscheidsmusical | meer musicals
Aantal spelers: min. 10, max. 55
Aantal liedjes: 9 liedjes en 3 raps
Tijdsduur: ongeveer 50-70 minuten
Producent: Quarantaine Producties (QP)

Meer informatie en bestellen

Afscheidsmusical We zijn er bijna! Corona de musical - QP (2021)


Na het grote succes van vorig jaar: een volledig actuele musical of eindfilm!
 
Zodat ook dit jaar groepen 8 met humor kunnen terugkijken op dit bijzondere jaar. 
 
Deze actuele, hilarische en ontroerende voorstelling/eindfilm is het vervolg op de musicalhit Corona de Musical 2020 en wordt nog tot de dag van levering aangepast aan de actuele gebeurtenissen.

Het verhaal
In We zijn er bijna! kijkt groep 8 op hun eigen YouTube kanaal terug op het afgelopen rare schooljaar: lockdown hobby’s, oer-Hollandse ijspret, zoomende kids met slechte WiFi, TikTok Toppers, #hartvoordezorg, de puppy pandemie, vloggende Vampke #doetweermee, voetballers zonder publiek, Maxima en Willem kamperen in eigen land (of toch naar Griekenland?), Co Fit in beweging, meer aandacht voor de natuur en natuurlijk het vaccin! En hoe lang tikt de avondklok nog door? Uiteraard wordt ook dit kidskanaal gesponsord (met nieuwe reclames voor mondkapjes waarbij je bril níet beslaat, en herbruikbaar behangplaksel voor gestreste thuiswerkers). En: er is ruimte voor eigen inbreng!


Hilarische & ontroerende scènes (of filmpjes) vol humor en herkenning. Met swingende liedjes op herkenbare hits. Een muzikaal verhaal, met een knipoog naar de actualiteiten van dit rare schooljaar. Deze groep 8 weet dat niets vanzelfsprekend is, en is helemaal klaar voor de toekomst! Een ‘must’ voor kinderen (en ouders) om deze periode op een luchtige en positieve manier af te sluiten!

Coronaproof
Scenes worden in vaste kleine groepjes gespeeld en kunnen allemaal of gedeeltelijk vooraf opgenomen worden. Het is een flexibel stuk met een makkelijk decor. In een uitgebreide handleiding worden tips gegeven voor het spelen en kijken op een verantwoorde manier. Kortom, deze eindmusical of eindfilm is geheel ‘coronaproof’ en dus wél mogelijk! 
Een klein deel van de scenes/liedjes is hetzelfde als in Corona de Musical 2020, maar het grootste deel is helemaal nieuw of aangepast.

Op onze website vind je een compilatie van de musical en enkele scenes om een indruk te krijgen. Uiterlijk 15 maart zal het hele stuk klaar zijn en digitaal aangeleverd worden, inclusief ingezongen voorbeeldliedjes en een handleiding met regie-tips.

Waarom deze musical?
“Onze inspiratie voor We zijn er bijna! komt natuurlijk voort uit alle bizarre gebeurtenissen rondom de pandemie,” vertelt Francoise Hagen, leerkracht groep 8, theaterdocent en mede-schrijfster van het inmiddels vernieuwde stuk. “We dachten vorig jaar dat het onderwerp uniek was voor 2020. Helaas duurt de coronaperiode langer en is er bij kinderen behoefte aan een luchtige kijk op de gebeurtenissen. Daarom konden we niet anders dan een vervolg schrijven. Gelukkig met een nog positiever slot omdat we er vanuit gaan dat  – op het moment van opvoeren begin zomer – het echt de goede kant op zal gaan. We zijn er bijna…!” 
 
Goed doel
We zijn ontzettend blij dat we vorig jaar een deel van de opbrengst konden schenken aan Stichting Jarige Job. Ook dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar Stichting Jarige Job. Nederland kent meer dan 80.000 kinderen die geen verjaardag kunnen vieren, omdat het geld op is. Door Corona neemt dit aantal in rap tempo toe. Stichting Jarige Job geeft deze kinderen een verjaardags-box, met daarin alles wat nodig is voor een echte verjaardag.

Wat anderen zeggen over Corona de Musical 2020?

 “Dank voor het schrijven van deze fantastische musical voor groep 8. Actueel, modern, humor voor jong en oud, eigentijdse muziek, echt super. Wij hebben er ontzettend van genoten!”
 
“Ik heb gelachen, maar heb ook de tranen in mijn ogen gehad. Echt erg goed geschreven. Er zat ook lekker veel vaart in, heb me geen moment verveeld”
 
“Wat een WAANZINNIGE musical. Veel gelachen en tranen gelaten. Echt genoten!”
 
“We hebben genoten, inderdaad met een lach en een traan. Heel goed gemaakt!”
 
“Ook heel mooi dat alle kinderen de aandacht kregen die ze verdienen. Een hele mooie afsluiting, dank jullie wel!” 
 
“Het was leuker dan een gewone musical omdat het actueel is en voor jong en oud herkenbaar”
 
“We hebben de musical net gezien en vonden het in 1 woord: geweldig!"

Beluister de liedjes Scriptinzage Ook als afscheidsfilm beschikbaar

Bekijk hier de reportage over Corona de Musical 2020 door NH nieuws:

Ga naar de www.coronademusical.nl

Volg Quarantaine Theaterproducties om op de hoogte te blijven